Gewerkt is er...

UNADJUSTEDNONRAW thumb 114ae  UNADJUSTEDNONRAW thumb 114b1   op de helling bij Bültjers Bootswerft                                                     vlnr: Bert, Michaël, Peter en Servaas             (foto's: Hans)

Het weekend van  13 en 14 oktober is de Marieje naar Ditzum (Fa. Bültjer) gevaren voor haar jaarlijkse werfbeurt. Ze ligt na een goede overtocht in de haven van Ditzum.

Werk aan de winkel!

De komende 2 weken zal ze daar liggen en er is veel te doen aan de binnen- en buitenkant. Als ze droogstaat is het zaak de romp mooi in de verf te krijgen. 

Wie een dagje over heeft in het weekend of door de week: laat het ons weten! Iedere dag 5 to 6 mensen aan het werk geeft veel resultaat! Èn gezelligheid!
En als je meerdere dagen achter elkaar komt kunnen we overnachting organiseren.
Op voorhand is niet precies te zeggen wat wanneer kan gebeuren. Wat wanneer gedaan kan worden is afhankelijk van het weer en van de werf zelf. Maar.. altijd genoeg te doen!

Meedoen?

Voor vragen of aanmelden neem je contact op met Bert: e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t: 06 55 841 861

Beste mensen,

Hierbij het recept Nooitgedacht.
Het verhaal gaat, dat we deze lekkernij danken aan een scheepskok
van een Oostindiërvaarder. Heel toevallig eigenlijk Doordat hij deels 
door zijn scheepsvoorraad heen is experimenteert hij met kapucijners,
spek en vreemde inlandse ingrediënten. Zo ontstond een wonderlijke 
combinatie.
 
1 pot of blik kapucijners
1 zakje gedroogde bami of nasi-groenten
100 gr. spekjes of vervanger
1 flinke ui
200 gr. poulet of vervanger
1 teen knoflook
1/2 tl sambal
1 tl gember
1/2 tl kerrie
peper en zout naar believen (heb ik er niet ingedaan!)
 
Week de gedroogde groenten 20 minuten in heet water. Bak spek op lage stand 
op gasfornuis. Doe gesnipperd ui erbij en fruit dit. Braad apart het vlees. Voeg dit
toe aan spek en ui. Gehakte knoflook en kruiden toevoegen. Gedroogde groenten 
uit laten lekken. Roer dit met de kapucijners met een deel van het kapucijnernat
door het spek etc. Deksel op de pan en 20 minuten op laag vuur opwarmen. Proef
onderwijl zonder alles direct op te eten en voor een ander niets meer over te laten.
Opdienen met rijst of gebakken aardappelen, tomaat, banaan, ei en sla.
Maak er een feestje van!
Smakelijk eten!
Gr.
Jan ter Horst uit de groep van Theo Bosscher sept. 2018