Marieje Maaltijd

Beste mensen,

Hierbij het recept Nooitgedacht.
Het verhaal gaat, dat we deze lekkernij danken aan een scheepskok
van een Oostindiërvaarder. Heel toevallig eigenlijk Doordat hij deels 
door zijn scheepsvoorraad heen is experimenteert hij met kapucijners,
spek en vreemde inlandse ingrediënten. Zo ontstond een wonderlijke 
combinatie.
 
1 pot of blik kapucijners
1 zakje gedroogde bami of nasi-groenten
100 gr. spekjes of vervanger
1 flinke ui
200 gr. poulet of vervanger
1 teen knoflook
1/2 tl sambal
1 tl gember
1/2 tl kerrie
peper en zout naar believen (heb ik er niet ingedaan!)
 
Week de gedroogde groenten 20 minuten in heet water. Bak spek op lage stand 
op gasfornuis. Doe gesnipperd ui erbij en fruit dit. Braad apart het vlees. Voeg dit
toe aan spek en ui. Gehakte knoflook en kruiden toevoegen. Gedroogde groenten 
uit laten lekken. Roer dit met de kapucijners met een deel van het kapucijnernat
door het spek etc. Deksel op de pan en 20 minuten op laag vuur opwarmen. Proef
onderwijl zonder alles direct op te eten en voor een ander niets meer over te laten.
Opdienen met rijst of gebakken aardappelen, tomaat, banaan, ei en sla.
Maak er een feestje van!
Smakelijk eten!
Gr.
Jan ter Horst uit de groep van Theo Bosscher sept. 2018