De bootschappen

'Boot'schappen

Hieronder is een 'boot'schappenlijst opgenomen. De 'boot'schappenlijst gaat uit van een tweedaags verblijf aan boord: twee keer ontbijt, twee keer lunch en twee warme maaltijden. Daarnaast is er rekening gehouden met tussendoortjes en borrelhappen. De kolomverdeling spreekt voor zich. De geschatte hoeveelheden per groep zullen ongetwijfeld verschillen, maar biedt toch enig houvast.

Tips/Afspraken

  1. Zorg voor een portie extra soep! Als het koud is, smaakt een kop soep erg lekker na het aanleggen.
  2. Soms kan een tocht langer duren dan verwacht en in dat geval is het prettig als er snel een maaltijd op tafel staat. Ook bij heel slecht weer wil niemand lang beneden in de kajuit gaan staan koken; dan komt een makkelijke maaltijd heel goed van pas.
  3. Neem in principe alle overgebleven boodschappen mee van boord. Het is niet prettig als de volgende groep allerlei onbruikbare of overtollige restanten in de voorraadladen en koelkast aantreft. Twijfel je over bepaalde producten, overleg dan met de groep die na jou komt.
  4. Op het schip zijn de volgende standaardproducten heel vaak aanwezig: toiletpapier, lucifers, schoonmaakmiddelen, vuilniszakken, afwasmiddel, afwasborstel, vaatdoekjes, zout, peper, olie, azijn, kruiden, suiker, thee, zoet broodbeleg. Een telefoontje naar het schip (06 53 24 01 90) voordat je boodschappen gaat doen, is dan geen overbodige luxe. De contactpersoon van de vorige groep kan je precies vertellen wat de voorraad is.
  5. De schipper wordt door de groep vrijgehouden.
  6. Voor ongeveer 15 euro per persoon per dag moet je lekker kunnen eten en drinken.

'Boot'schappenlijst Marieje

Op basis van 2 dagen voor ± 30 euro per persoon (inclusief wijn, 2 warme maaltijden, sterke drank enzovoort)

  Per persoon Voor 12 volwassen personen
Voorbeeld uitwerking: 4 broodmaaltijden, 2 warme maaltijden, inclusief hapjes en drank, per persoon
Bakker
  Bruin brood ½ brood p.p. 4 bruine broden
  Luxe brood   1 groot suikerbrood
      1 groot krentenbrood
      1 groot roggebrood
      1 rol beschuit
     

1 pak knackebrod

eventueel muesli/cruesli

       
Zuivel
  Melkproducten ¾ l p.p. 3 à 4 l halfvolle melk
      3 à 4 l karnemelk
     

2 l bijv. 'Milk en Fruit'

      eventueel 2 l yoghurt (voor ontbijt met muesli/cruesli)
  Toetjes 1 à 1,5 dl p.p. Bijvoorbeeld: 2x 500 g kwark
2 pak yoghurt of de toetjes van 'Aldi'
  Kaas 150 gr. p.p. 1,5 à 2 kg oude kaas
500 gr. nagelkaas
250 gr. franse kaas
  Boter en/of margarine ¼ pakje p.p. 3 pakjes roomboter en/of margarine
  Eieren 2 p.p. Tenminste 24 eieren
  Diversen   2 kleine flesjes koffieroom of ½ l. koffiemelk
Slager
  Vlees dag 1 150 gr. p.p. of meer Volgens recept
  Vlees dag 2 150 gr. p.p. of meer idem
  Vleeswaren 50 gr. p.p. of meer 300 gr. rauwe ham
300 gr. rookvlees
300 gr. ontbijtspek ( voor gebakken eieren met spek )
  Diversen   Droge worsten
Groente en fruit
  Aardappels 200 à 250 gr. p.p. 2,5 à 3 kg aardappels; Volgens recept
  Groente voor 2 dagen - tenminste 200 gr. p.p. voor gekookte groente 2,5 à 3 kg boontjes, worteltjes, kool e.d. Volgens recept
    - ruim 100 gr. p.p. rauwe groente (voor sla ) 1,5 kilo ( ijsberg)sla, paprika enz. Volgens recept
  Smaakmakers   Uien, komkommer, tomaten, paddenstoelen, citroen
  Verse kruiden   Bieslook, peterselie, knoflook enz.
  'Klein' of zacht fruit Bijvoorbeeld 100 gr. p.p. Aardbeien, druiven of meloen
  'Groot' of hard fruit 3 à 4 stuks p.p. Bijvoorbeeld: 12 appels, 12 bananen, 12 sinaasappels of mandarijnen
Tussendoortjes
  Zoete lekkernijen   Koekjes, (volkoren) biscuitjes, koeken, Sultana's, chocola, drop enz.
  Zoute hapjes   Chips, zoute pinda's, doppinda's e.d.
Drinken
  Koffie en thee ¼ pak koffie p.p. 3 x 250 gr. koffie
1 x 250 gr. cafeïnevrije koffie
Gewone thee(zakjes) en/of kruidenthee
  Koffiefilters NB voor de grote filter op de 1,5 l thermoskan is filter nr. 6 nodig koffiefilters nr. 4 zijn nog voor jaren in voorraad; alleen filters nr. 6 kopen
  Niet-alcoholische drank ½ à 1 l p.p. Mineraalwater
Koolzuurhoudende drankjes
Vruchtensap
  Alcoholhoudende drank Tenminste 1 à 2 flessen wijn p.p. 6 fles of meer witte wijn of 2 dozen à 3 l.
12 fles of meer rode wijn of 4 dozen à 3 l.
    Gemiddeld 4 flesjes bier per 'man' 2 of 3 kratten bier
    Sterke drank naar behoefte
Kruidenierswarden
  Pasta ± 75 gr. p.p. 1 kg pasta; volgens recept
  Rijst 50 à 75 gr. p.p. 1 kg rijst; volgens recept
  Soep 2,5 dl p.p. 3 liter soep
  Bindmiddelen en smaakmakers   Bloem of maizena (meestal aanwezig)
Bouillonblokjes
Suiker (meestal aanwezig)
Zout, peper en specerijen (meest voorkomende soorten vaak aanwezig)
  Dressing en garnering   Olijfolie of zonnebloemolie
Slasaus of mayonaise (meestal aanwezig)
Citroen(sap) limoen(sap) of azijn (meestal aanwezig)
Citroenrasp (suiker +citr. schil, merk Baukje), gember
  Zoet broodbeleg   Jam, hagelslag, pindakaas chocopasta, honing (blijven vaak achter)
Diversen
  - Wc-papier (vaak wel wat in voorraad)
- Lucifers (vaak wel in voorraad)
- Afwasniddel en afwaskwast (meestal aanwezig)
- Vuilniszakken (vaak well in voorraad)
- Kaarsen, waxinelichtjes
- Schoonmaakmiddelen en hulpmiddelen (meestal voldoende aanwezig)
Reserve voorraad
  - Cup a soup en/of soep in blik of pakjes
- Bonen of kapucijners en blik e.d.
- Evt. kant-en-klaarmaaltijden
- Musli, Sultana's, studentenhaver
- Pannenkoekenmeel en houdbare melk
Meenemen
  - Droogdoeken
- Vaatdoekjes
- Handdoeken